Linta traži da i građani sa izbegličkim statusom dobiju 100 evra

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.05.2020

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta uputio je pismo predsednici Vlade Ani Brnabić sa molbom da oko 26.000 građana Srbije koji imaju izbegličku kartu takođe dobiju 100 evra pomoći od države.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Linta u pisanoj izjavi navodi da ga je poslednjih dana zvao veliki broj proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH koji imaju boravište na teritoriji Srbije.

Oni nemaju još uvek prebivalište i ličnu kartu već status izbeglice i izbegličku legitimaciju zbog toga što još uvek nisu rešili svoja imovinska i druga pitanja u Hrvatskoj ili u Federaciji BiH.

Zbog toga nemaju pravo na pomoć države od 100 evra, koju ostvaruju svi punoletni građani i veoma su nezadovoljni i ogorčeni i zbog toga se osećaju kao građani drugog reda, navodi Linta.

Očekuje da Vlada Srbije pronađe način da i građani sa izbegličkom kartom budu obuhvaćeni ovom merom.

Podseća da su proterani Srbi najveće žrtve na prostoru bivše Jugoslavije i dobijanjem 100 evra pomoći od države bi bili izjednačeni sa svim ostalim građanima Srbije.

Njima bi takođe trebalo omogućiti da se prijave putem portala Uprave za trezor ili putem kontakt - centra, dodaje Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading