Podeljeno više od 50 paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama u Kuršumliji i Prokuplju

Autor: Republika

Vesti

21.05.2020

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Misija Halijard u partnerstvu sa humanitarnom organizacijom Lajflajn iz Čikaga, u saradnji sa Pitsburškim Komitetom tri države, i pod pokroviteljstvom NJ. K. V. Princeze Katarine dopremila je pomoć u Kuršumliju.

RepublikaFoto: Promo foto


Donacija je namenjena najugroženijim stanovnicima opštine. Starim i izolovanim žiteljima udaljenih sela kuršumlijske opštine.

Podeljeno je više od 50 paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama. Deljenje paketa organizovano je partnerski sa grupom gradjana "Spasimo Kuršumliju".

Paketi sa hranom su deljeni u najodsečenijim domaćinstvima udaljenim po nrkoliko desetina kilometara bez puta. Neka od domaćinstava nemaju struju i vodu, u nekima žive osobe sa invaliditetom ili starije osobe.

U Prokuplju u dnevnom boravku za osobe sa invaliditetom Sunce" je donirana zastitna oprema i hiruske rukavice.


"Uvek je lepo posetiti ovaj divan kraj Srbije. Predivna priroda, bogata istorija i vrlo gostoljubivi ljudi. Uvek se radujem kada dodjem ovde. Nisam video u Srbiji više srednjevekovnih spomenika i crkava u jednoj opštini. Prijatno sam iznenadjen. Nadam se da će i ovo zlo da prodje i da ćemo se vrlo brzo vratiti normalnom životu.

John Cappello, predsednik fondacije Halijard Misija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading