U srpskim sredinama nema novih slučajeva korone

Autor: Tanjug

Vesti

20.05.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji danas nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa. U poslednja 24 časa testirano je 23 odsobe, (do sad testirano 1466 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u dnevnom izveštaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Do danas je ukupno obolelo 116 osoba, izlečene su 103, a preminulo je 9 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potoka (24).Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (1), Studentski centar Kosovska Mitrovica (2), KC Kragujevac (1).

U opštini Vitina obezbeđeni su lekovi i socijalno ugroženim porodicama podeljeno 90 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima koje je obezbedio UNMIK.

- U opštinama Zvečan i Kosovska Kamenica obezbedili lekove za 192 lica. U opštinama Leposavić i Novo Brdo smo snabdeli socijalno ugrožene porodice osnovnim životnim namirnicama. U opštini Vučitrn obezbedili smo jednokratnu novčanu pomoć za više socijalno ugroženih porodica - navodi se u izveštaju.

U opštini Kosovska Mitrovica će radno biti angažovano 30 personalnih asistenata - gerontodomaćica.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading