PRIZNANJE ZA DOPRINOS U BORBI PROTIV KORONE: Srpskom telegrafu zahvalnica Vojske!

Autor:

Vesti

18.05.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zahvalili su se svima koji su pomogli u vreme pandemije koronavirusa. Među onima koji su dobili zahvalnice, bio je i Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
ZAJEDNIČKI DO POBEDE: Zahvalnicu je u ime našeg lista primio urednik Borislav Kašanski (desno)

Naš list je iz dana u dan pratio aktivnosti Vojske, koja je tokom vanrednog stanja obezbeđivala oko 150 ustanova socijalne zaštite, više od 120 različitih medicinskih objekata i 20 migrantskih kampova. Ministar Aleksandar Vulin je istakao da je poseban uspeh bilo to što je za samo 10 dana na Vojno-medicinskom centru Karaburma uređena jedna od najboljih KOVID bolnica, a u roku od 15 dana podignuta još jedna bolnica na Karaburmi.

- Pripadnici Vojske Srbije su izvršili sva naređenja u borbi s virusom i ni jednog časa nismo dopustili da se umanji naša borbena gotovost - konstatovao je Vulin.

Ocenio je da pomoć Rusije, Kine i mnogih drugih zemalja ne može biti zaboravljena i upitao koliko bi mrtvih bilo u Srbiji da smo zavisili od uvoza medicinske opreme iz Evropske unije.

- Migrantska kriza je ranila ideju evropske solidarnosti, a koronavirus ju je ubio. Da smo glasali u međunarodnim forumima protiv Kine i Rusije, svrstavajući se uz EU, da smo i mi uveli sankcije Rusiji, koliko pomoći bismo mogli da očekujemo - upitao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading