CarGo i Hilandar zajedno u misiji za 400 najugroženije dece iz regiona

Autor:

Vesti

18.05.2020

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CarGo podržava najveći kamp prijateljstva u Evropi

RepublikaFoto: CarGo
Aleksandar Vučić, Miloš Stojković i Vuk Guberinić

Udruženje građana CarGo će i ove godine podržati tradicionalni „Kamp prijateljstva“ u organizaciji manastira Hilandar za skoro 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz celog regiona.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana „CarGo” i Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies sastali su se sa poverenikom manastira Hilandar Milošem Stojkovićem i dogovorili podršku najvećem kampu prijateljstva u Evropi.

„Tokom jula Beograd će biti prestonica prijateljstva. Zbog te misije smo bez razmišljanja odlučili da pomognemo čim nam je krajem prošle nedelje upućen poziv. To nije nikakva molba za nas već obaveza, čast i privilegija“, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja CarGo.

Kako bi u potpunosti bile ispoštovane sve mere opreza, deca će dolaziti u Beograd u većem broju grupa, a pored pokrivanja neophodnih troškova, zahvaljujući kompaniji CarGo Technologies biće omogućeno pokrivanje i troškova za dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu.

„Pružićemo svu neophodnu pomoć za organizovanje bezbednog i edukativnog kampa na kome će deca na otvorenom obilaziti znamenitosti, kulturno-istorijske spomenike i učiti jedni od drugih i jedni sa drugima o važnosti prijateljstva, tolerancije i povezivanja. Hilandar ostaje kuća humanosti, a CarGo njen stub“, zaključio je Vučić.

Poverenik Hilandara za Srbiju Miloš Stojković podsetio je da se CarGo prošlog leta odazvao pozivu Hilandara da učestvuje u tradicionalnoj humanitarnoj akciji u kojoj su deca slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravila mesec dana u Beogradu.

„CarGo je kao generalni pokrovitelj pokrio troškove i pružio svu neophodnu pomoć deci. I ove godine ćemo zajedno organizovati najveći kamp u Evropi. Uz ovako dobre ljude mi možemo da nastavimo humanu misiju manastira Hiilandar u Srbiji. Hilandar neće zaustaviti svoju misiju, bez obzira na ovu pošast koja nas je zadesila“, naglasio je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading