Ministar Vulin obišao migrantski kamp u Opštini Šid: Ne očekujemo velike probleme, ovde smo da bi se građani osećali bolje!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

17.05.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skladu sa naređenjima dobijenim od vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije je preuzela odgovornost za spoljno obezbeđenje migranskih kampova u Opštini Šid - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem obišao jedinice Vojske Srbije angažovane na obezbeđenju prihvatnih centara - "Adaševci", "Principovac" i "Šid – Stanica", s ciljem pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

- Ne očekujemo mi velike probleme. Ne očekujemo da ovde bilo ko treba ili može da upotrebi silu, ali hoćemo da pomognemo da se naši građani osećaju bolje, da su mirniji, sigurniji, da posebno migrantima koji su eventualno van kampova ne dozvolimo da prave nikakve probleme - rekao je ministar Vulin, naglasivši da će sve potrebe migranata koji se nalaze u prihvatnim centrima biti zadovoljene.

Ministar Vulin ističe da je Vojska Srbije tu da bi obezbedila mir i sigurnosti za sve građane Opštine Šid, ali isto tako i da bi zaštitila migrante. On, takođe, podseća da zahvaljujući vojsci, koja je za vreme trajanja vanrednog stanja i borbe protiv Kovida-19 obezbeđivala migrantske kampove, nijedan migrant nije bio bolestan, jer se vodilo računa o njima.

- Vojska Srbije će voditi računa o svakom građaninu ove zemlje, o svakome ko se nalazi na ovom prostoru. Čuvaćemo red, zakon, mir i imovinu svih naših građana i ja verujem da su svi ljudi u Opštini Šid sada malo sigurniji i malo bezbedniji - poručio je ministar Vulin.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da "Vojska štiti ljude i da je tu da obezbedi mir, ne zato što se nešto desilo, već da se ne bi desilo".

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

- Zahvalan sam i Vojsci Srbije i ministru Vulinu kao šefu Radne grupe za migracije ne samo na ovom potezu, već na celom angažovanju u prethodna tri meseca, jer se pokazalo da je angažovanje vojske dovelo do toga da nijedan migrant nije zaražen, da nemamo nikakve ekcese prema spoljnoj zajednici i da sada svi zajedno treba da vidimo kako da im omogućimo ono što najviše žele – da nastave put mirno, bezbedno i u sigurnosnom i u epidemiološkom smislu – rekao je Cucić.

Prihvatne centre u Opštini Šid danas je obišao i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Krsman

17.05.2020 13:39

Razoružajte migrante. Ne mogu da se šetaju u grupama sa noževima i batinama.