Prva faza istraživanja kolektivnog imuniteta: Do sada je ispitano oko 100 porodica

Autor: Tanjug

Vesti

17.05.2020

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva faza istraživanja kolektivnog imuniteta je u toku, a dosad je oko sto porodica ispitano, navela je v.d. direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Verica Jovanović

Ona je kazala da istraživanje, preko kojeg će se saznati koliko smo tokom epidemije bili pod kolektivnim imunitetom, odnosno koliki smo imunitet izgradili, protiče uspešno.

- Veliki broj porodica je zainteresovan da se odazove pozivu, a u prvoj pilot-fazi će oko 1000 ljudi, tj. oko 300 porodica biti anketirano. Mi smo dosad uspeli stotinak porodica da ispitamo. Istraživanje sprovodi Medicinski fakultet u saradnji sa zavodima i institutima - rekla je Jovanović za RTS.

Kada je u pitanju otvaranje avio-saobraćaja, kazala je da uz sve zaštitne i mere prevencije ne bi trebalo očekivati neku vrstu skoka ili pogoršanja situacije u vezi sa Covidom 19, ali da su rizici uvek prisutni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading