Studentski domovi ponovo otvorili vrata za svoje stanare

Autor:

Vesti

15.05.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas do 12 časova, 120 studenata se vratilo u 14 studentskih domova. Oni su 17. marta, nakon proglašenja pandemije, bili iseljeni iz svojih soba, kako bi se sprečilo širenje zaraze Kovid-19.Povratak u studentske domove mnogi su sa nestrpljenjem čekali, jer kako kažu, nedostajalo im je društvo i tempo života na koji su se uveliko navikli.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Studenti se vraćaju u dom

Novinari portala Republika.rs su posetili Studentski grad i razgovarali sa studentima Markom Krsmanovićem (26) i Dimitrijem Stojiljkovićem (23), koji su višegodišnji stanovnici Studentskog grada.

- Lepo je vratiti se nakon dva meseca koje smo proveli kod kuće. Kreće ispitni rok i potrebno je da se uči intenzivno. Ovo je bila dobra prilika da kući odnesem stvari koje su mi bile suvišne ovde u domu. Sada sam doneo samo najpotrebnije i jedva čekam da vidim sobu koja je, kako čujem preuređena - govori Dimitrije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Cvijović

Krsmanović u domu živi već četiri godine i tvrdi da se najviše uželeo društva.

- Navikao sam na život ovde, druženje i prijatelji me najviše vezuju za ovaj dom, ovde smo kao jedna velika porodica - zaključuje Krsmanović Marko.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Sva mesta u domu su spremna

Oko 10.500 mesta u domovima je spremno, ali prema rečima Vladimira Cvijovića, zamenika direktora ustanove Studentski centar "Beograd", nije još uvek poznato koliko će ih se vratiti u domove.

- Do kraja dana ćemo videti kakva je situacija, ali svakako ne očekujemo masovne povratke. Sve sobe su dezinfikovane, a za vreme odsustva studenata radilo se i na preuređenju soba i kupatila, kao i spoljašnjeg izgleda Studentskog grada, kako bismo im omogućili povratak u bolje uslove. Zamenjeni su stolovi, stolice, ormari u sobama, kao i sanitarije u kupatilu. Urađene su neke stvari na koje se nije mislilo 10, čak ni 20, godina unazad. Trenutno se radi i na uvođenju bežinog interneta i klima uređaja, što verujem da će poboljšati uslove života u domu. 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Besplatno u teretanu

Cvijović ističe da studentima nije bila prijatna situacija oko iseljenja, ali da su razumeli te okolnosti, stanarinu kako kaže neće plaćati za prethodni period.

- Prva stanarina je junska. Bonovi koje su ranije uplatili i koji su im ostali moći će da iskoriste. Takođe moći će da odaberu jedan mesec do kraja godine, namenjen odlasku u teretanu, odnosno u one teretane koje se nalaze u više studentskih domova, i to im neće biti naplaćeno, kao ni parking. Osim toga imaće besplatan jedan termin za saunu i jedan za pranje veša - navodi Cvijović i poziva studente da iskoriste date beneficije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading