Ni u ludilu ne bih podržala predlog Nestorovića! Doktorka Darija otkrila za koga je besplatno testiranje na koronu

Autor: alo.rs, republika.rs

Vesti

15.05.2020

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darija Kisić bila je gost Jutarnjeg programa televizije Pink, gde je otkrila za koga će biti besplatan test na koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Darija Kisić Tepavčević

- Sve je izvesno da ako opstane virus korone da će se javljati u sezoni kada i običan grip.

Mere samoizolacije su dale rezultat, sačuvan je deo populacije.

- Već sama sebe ako slušam, smatram da sam dosadna. Ove mere imaju definitivno efekta. Ne bih ni u šali da podržim izjavu Nestorovića da svi izađemo napolje i zarimo se. Ne možemo ni gledati te apsolutne brojeve, napominjem da testiramo ogroman broj ljudi, koji spadaju u rizičnu grupu.

Kada su u pitanju mere opšte prevencije, one imaju nevervatan značaj. Banke, pošte, gradski prevoz, ljudi moraju nositi maske na takvim mestima. Ni ne treba nositi masku napolju, nemoguće je u mimohodu da se zarazite, pogotovo ako sedite sa porodicom u restoranu pa ne možete ni tada, sa tim ljudima već provodite vreme. Polazimo od činjenice da nam je najbitnije zdravlje, svoje, pa svojih najmilijih i da ćete se u skladu sa tim i ponašati.

Letovanje?

- Nezgodno je donositi planove za leto. U toku trajanje epidemije nije baš dobro da dajemo preporuke bilo kakve. Taj pleksiglas, ili vreme odlaska u vodu su isključivo za šalu. Svim državama je u cilju da im se ne uvuče rezervoar zaraze, kao orijentacija trijaže je test, ne stariji od 72 sata. Opet je moguće da se dogodi da osoba bude testirana u periodu inkubacije i da se kasnije otkrije da je zaražena koronavirusom, ističe Darija.

- Ako neko želi da prekine samoizolaciju, mora sam da plati test za koronavirus. Testiranje je besplatno za decu i studente - rekla je Darija Kisić i dodala da ć se ovo odnositi i na komercijalna putovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading