Ministar Lončar reagovao na postupke iz Prištine: Vlastodršci na Kosovu diskriminišu Srbe, pozivam međunarodnu zajednicu da učini nešto!

Autor:

Vesti

14.05.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar najoštrije je osudio postupak prištinskih vlasti koje su onemogućile ulazak na KiM srpskim lekarima i medicinskim sestrama.

RepublikaFoto: Printscreen/RTS
Zlatibor Lončar

- U trenutku kada se čitav svet zahvaljuje lekarima i zdrastvenim radnicima na njihovoj požrtvovanosti i naporima da se u vreme pandemije sačuvaju životi građana, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost, vlastodršci lažne države još jednom iskazuju svoju mržnju prema Srbima i Srbiji, kažnjavajući lekare.

Pozivam međunarodnu zajednicu da osudi ovakav postupak Prištine i adekvatno reaguje kako bi  građanima Gračanice i drugih sredina u kojima žive Srbi bilo omogućeno lečenje u KBC i drugim zdravstvenim ustanovama u skladu sa međunarodnim standardima i pravima - istakao je ministar Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading