Spremljeni paketi pomoći za socijalno ugrožena domaćinstva: Svi će biti snabdeveni dok traje pandemija

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

14.05.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paketi pomoći u vidu prehrambenih i higijenskih paketa biće uručeni za 75 socijalno ugroženih porodica u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Sekretarka Crvenog krsta Beograd Ivana Marisavljević Dašić precizirala je da će akcija podele paketa trajati tri meseca, a tokom tog perioda biće podeljeno po 270 paketa hrane i higijenskih sredstava, saopštila je Gradska uprava.

Zahvaljujući Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju (GIZ), Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i beogradskom Crvenom krstu, paketi će se donirati za 50 socijalno ugroženih porodica iz dva podstandardna romska naselja - kod okretnice linije 75 na Novom Beogradu i porodice iz naselja Lazari na Zvezdari, kao i za 25 socijalno ugroženih porodica u Beogradu.

Zahvalivši na pomoći, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je donacija od posebnog značaja za sve ugrožene porodice u romskim naseljima i da je time omogućeno da budu snabdeveni i zbrinuti dok traje pandemija virusa Kovid-19.

Viši projektni koordinator GIZ-ovog projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" Robert Bu naglasio je da se želi podići svest o važnosti primene osnovnih higijenskih mera koje su najefikasniji način u sprečavanju širenja zaraze.

Taj projekat odvija se u saradnji sa kabinetom potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, koja je ujedno predsednica Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lazar

17.09.2020 20:04

A koja su to domaćinstva kada nemamo socijalne karte? Ko će da napravi spisak socijalno ugroženih domaćinstava?

Milan

17.09.2020 20:26

U mojoj opštini dosta takvih domaćinstava ima članove na radu u inostranstvu.