Nestorović širi optimizam: Zaboravite na vakcine, sunčanjem ubijate virus

Autor:

Vesti

12.05.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Branimir Nestorović i dalje nastavlja da širi optimizam, a juče je poručio da se virus korone leči sunčevom svetlošću, da je sada znatno slabiji i da ne veruje da će vakcina biti napravljena.

RepublikaFoto: youtube.com/linkTV – internet televizija
Branimir Nestorović

- Mislim da svaka ljudska tragedija i katastrofa ima dobru stranu. Ova korona je pokazala jednu osobinu, zbog čega se divim Srbima, a to je da smo solidaran i disciplinovan narod, mnogo bolji od drugih - rekao je Nestorović.

On je ponovio da je za dobre rezultate kod Srba zaslužna i genetika.

- Za ove koji su van rizičnih grupa je pandemija praktično gotova, a ovi stariji treba da se pripaze do kraja maja. Maske nosite samo u zatvorenom, napolju nema potrebe jer se dosad pokazalo da su ultravioletni zraci ubistveni za ovaj virus. Bitno je da se sunčamo - kaže poznati pulmolog.

Dodao je da sada imamo pravo da biramo da li ćemo da se zarazimo i da će vakcina biti teško napravljena jer se virus menja.

- Takođe, i molitva je lekovita. Sveštenici su se molili za jednu grupu ljudi koji su bili bolesni. Nisu znali ništa o njima, samo imena i dijagnozu. Ispostavilo se da su 40 odsto izlečili - tvrdi Nestorović.

Epidemiolog Predrag Kon, koji je već imao nekoliko sukoba sa Nestorovićem, ovog puta je kratko prokomentarisao tvrdnju da Sunce ubija koronavirus:

- Preterano izlaganje UV zracima može biti štetno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading