Korona Paraćin zavila u crno: Celu porodicu Rakić odneo smrtonosni virus

Autor:

Vesti

12.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona je odnela i trećeg člana porodice Rakić iz Paraćina. Još se Ljubiša (43) nije suočio sa realnošću da mu je opaki virus ubio oca i majku, Dragana (70) i Radmilu (72), koji su umrli u razmaku od pet dana, a stigla je najcrnja vest: preminula je i njegova sestra Ljiljana (47).

RepublikaFoto: Facebook.com/Ljubiša Rakić
Molitve mu nisu uslišene, Ljubiša Rakić

- E, ode i sestra, sada sam pravo siroče - kratko je rekao Ljubiša.

Srpski telegraf je 27. aprila pisao o tragičnoj sudbini ove ugledne i omiljene paraćinske porodice, prenoseći tada i Ljubišin vapaj iz izolacije: "Bože, uzmi mene, samo mi sestru ostavi."

NAGLO POGORŠANJE

U tim trenucima Ljiljana je bila na respiratoru u Zemunskoj bolnici, dok se Ljubiša borio sa velikom tugom i nagomilanim dugovima.

- Nedajbože da se ikome desi ovakva tragedija, da doživi ovakav bol. Uvek sam govorio da bih ubio za sestru ako je neko pipne. Samo da mi nju bog poštedi, meni ništa drugo na svetu ne treba - govorio je Ljubiša.

Skromni i omiljeni

Poznanici imaju samo reči hvale za porodicu koju je pogodila zla kob.

- Bili su izuzetno dobri i pošteni ljudi. Radmilu smo svi zvali Radica, dugo je bila šefica u trgovinama "Šumadije", gde smo zajedno radile nekoliko godina. Pomagala je svima. Od svojih plata i kredita napravili su kuću u naselju Jagodnjak. Penzionisali su se. Ćerka im je završila fakultet u Kragujevcu, i to su oni finansirali. Živeli su skromno. Poštovali su ih svi koji su ih upoznali.

Nažalost, nakon kratkog momenta nade, ponovo je usledilo beznađe za ovog duboko unesrećenog čoveka. Umrla je i sestra-mezimica s kojom je bio nerazdvojan.

RepublikaFoto: Facebook.com/Ljubiša Rakić
Ljiljana Rakić

Ljiljana Rakić preminula je prekjuče u KBC Zemun. Čitav Paraćin ostao je u šoku kada se ova vest proširila gradom. Ona je danima bila u komi iz koje se probudila 1. maja. Izgledalo je da sve ide nabolje, međutim, posle nekoliko dana stanje joj se naglo pogoršalo.

POMOZITE LJUBIŠI

Dugogodišnja prijateljica nesrećne porodice Gordana Brkić za Srpski telegraf kaže da je za Ljubišu ovo pretežak udarac.

- U potpunom je rastrojstvu. Pre nekoliko dana je išao roditeljima na grob, ne sluteći da će i sestra da ode za njima. Umrla je ne znajući da su joj i roditelji preminuli - priča Gordana.

Virus odneo i pukovnika Pušaru

RepublikaFoto: Facebook.com/printscreen
Pukovnik Pušara

Pukovnik Vojske Srbije u penziji Milutin Pušara (60) preminuo je u nedelju uveče od koronavirusa. Bio je rodom iz Hadžića kod Sarajeva, ali je živeo i radio u Beogradu.

Pukovnik Pušara bio je predavač na Vojnoj akademiji u Beogradu. Istakao se kao načelnik artiljerije u Sarajevsko-romanijskom korpusu Vojske Republike Srpske. Kako svedoče njegovi poznanici, bio je odličan starešina i izuzetan čovek, a za svoje zasluge pri Vojsci odlikovan je više puta.

Naša sagovornica apeluje da se pomogne Ljubiši, koji je u teškoj finansijskoj situaciji i uskoro, bukvalno, neće imati šta da jede.

Podsetimo, Dragan Rakić je preminuo 18. aprila, a njegova supruga Radmila pet dana kasnije. Tada je zaražena i Ljiljana, a Ljubiša je bio bez simptoma bolesti, ali u izolaciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading