Vučević: Naš narod je stradao tokom celog 20. veka, to ne smemo zaboraviti!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.05.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa predstavnicima Vojske Srbije, položio je danas vence na Spomen groblju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom.

RepublikaFoto: Grad Novi Sad
Miloš Vučević

- Kao narod i država platili smo ogromnu cenu u milionskim žrtvama, a ceo 20. vek je prošao u velikom stradanju našeg naroda i patnjama kroz koje smo prolazili. To ne smemo zaboraviti da bismo stvorili izvesniju i bolju budućnost za naše unuke - rekao je Vučević, koji je čestitao svim građanima veliki jubilej, 75 godina od pobede nad fašizmom i 75 godina u slobodi.

On je podsetio na borbu svih znanih i neznanih junaka naše i savezničkih armija, pre svega Crvene armije, ali i vojske Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i svih zemalja sa kojima smo izvojevali veliku pobedu nad fašizmom i nacizmom.

- Danas se fašizam pojavljuje u nekim drugim formatima, postoje tendencije da neko pokušava da nezvanično, ali suštinski, određene ekstremne norme ponašanja dovede na scenu, da ih legalizuje. To nikada ne smemo dozvoliti, a neka je slava svim oslobodiocima - rekao je Vučević.

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading