Manastir Preobraženje: Koronu dobilo četvoro monaha i dva vernika

Autor: Republika

Vesti

06.05.2020

08:53

Tri monaha, jedna monahinja i dva vernika zaraženi su koronavirusom na teritoriji grada Čačka. Oni su iz manastira Preobraženje, koji se nalazi u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a i zaraženi vernici su u njemu boravili tokom Vaskrsa.

Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Kako nezvanično saznajemo, koronavirusom su prvo zaraženi u manastiru Preobraženje, ali do zaključenja ovog broja Srpskog telegrafa nismo mogli da dođemo do starešine manastira i da dobijemo potvrdu za to. Iz obližnjeg manastira Sretenje, međutim, praktično su nam potvrdili informaciju do koje smo došli.

- Nikakvu informaciju vam ne možemo dati bez odobrenja vladike, jedino što možemo da vam kažemo jeste da smo svi hvala bogu dobro i da se unutar manastira sve normalno odvija. Stavljeni smo u izolaciju zbog kontakta sa ljudima iz manastira Preobraženje - rekla nam je monahinja s kojom smo stupili u kontakt.

Prema podacima koje je izneo radni tim za borbu protiv epidemije u Čačku, izuzev jednog monaha koji je prebačen u Beograd, ostali su hospitalizovani na odeljenju čačanske bolnice. U bolnici su i dve osobe koje su za vreme vaskršnjih praznika bile u manastiru.

Broj preminulih u Čačku popeo se na 12, sa dva nova smrtna slučaja, reč je o muškarcu B. S. (49) i ženi LJ. G. (67). Broj zaraženih virusom KOVID-19 u Čačku je 90. 

 

 

Komentari (0)

Loading