Redovni pacijenti uskoro u bolnicama

Autor:

Vesti

06.05.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za najviše dva-tri meseca biće nadoknađen najveći broj pregleda i operacija odloženih zato što se maltene ceo zdravstveni sistem Srbije (osim za urgentne slučajeve) posvetio borbi protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Svi građani koji su imali zakazane preglede, snimanja, analize i zahvate, kako saznaje Srpski telegraf, biće blagovremeno obavešteni o novim terminima.

Procedura će, međutim, biti nešto drugačija nego dosad s obzirom na to da će se striktno primenjivati sve neophodne mere za zaštitu od koronavirusa, uključujući po potrebi i prethodno testiranje pacijenata koji ulaze u zdravstvene ustanove.

Direktor KCS Ašanin: Pokrenuli smo planove da se aktiviraju liste čekanja

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kaže da se dnevno analizira epidemiološka situacija u Srbiji i da bi u naredne dve sedmice rad na klinikama mogao biti povećan od 50 do 70 odsto. Pritom će se, kako naglašava, voditi računa o propisanim merama sprečavanja širenja zaraze i distanci jer je bezbednost pacijenata na prvom mestu.

- Klinike u okviru KCS tokom epidemije radile su kapacitetom od 20 do 30 odsto i primale su samo hitne slučajeve. Sa popuštanjem mera krenulo se sa planovima da se aktiviraju liste čekanja i počne prijem pacijenata koji nisu hitni - podseća Ašanin.

Prema saznanjima našeg lista, od sledeće sedmice počeće se s prijemom prvih pacijenata u bolnički smeštaj, do popunjenost kapaciteta od 50 odsto, a zatim bi se prijem sukcesivno povećavao.

Jedinstvena procedura najverovatnije će biti primenjena na nivou cele Srbije, u svim kliničkim centrima i lokalnim bolnicama. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading