Doktorka Ivana Milošević upozorava: Povratak normalnom životu mora biti postepen!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.05.2020

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica direktora Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević izjavila je da je, uprkos tome što je epidemiološka situacija dosta povoljnija, neophodno da vraćanje normalnom životu bude postepeno.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Ivana Milošević

- Dobro je što se mere relaksiraju. Ali, ma kako da poruka bude nepopularno shvaćena među građanima i što bi svi da se vrate normalnom životu, to mora da bude postepeno i uz strogo praćenje preporuka koje su na snazi - poručila je Milošević za RTS.

Ona je navela da je prisutan trend smirivanja situacije i na Infektivnoj klinici.

- Situacija se smiruje, primetili smo poslednjih dana variranje broja bolesnika ali sa tendencijom ka padu. Takođe, manje je bolesnika koji zahtevaju respirator - navela je Milošević i dodala da je trenutno u toj zdravstvenoj ustanovi 62 bolesnika, sa dva na respiratoru.

Prema njenim rečima, smešteni na klinici su različite životne dobi.

- To je radno aktivna populacija, poneko iz starije populacije i ljudi sa različitim hroničnim bolestima - kazala je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading