Direktor SZO Gabrejesus, u telefonskom razgovoru pohvalio Vučićeve mere u borbi protiv Kovida-19

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

04.05.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom, koji je pohvalio rezultate Srbije u borbi protiv KOVID-19 i poručio da će SZO nastaviti da pomaže našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tedrosom Gebrejesusom

Gebrejesus je obećao podršku Srbiji za realizaciju projekta Održiva proizvodnja serološkog ELISA testa na antitela prema SARS-KOV-2 virusu u Srbiji.

SZO je pokrenula ovaj projekat u saradnji sa UNDP u cilju novih inovativnih rešenja ili repliciranja rešenja koja postoje u drugim delovima sveta za zaštitu pružalaca usluga i nege od KOVID-19, kako bi svela na minimum rizik prenošenja korona virusa i otklonila posledice infekcije.

Predviđeno je da u Srbiji nosioci projekta budu Hemijski fakultet i Institut za primenu nuklearne energije, u saradnji sa dva partnera - Institutom za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" i Kliničkim centrom Srbije.

Direktor SZO je rekao da će ta organizacija nastaviti da pomaže Srbiju kroz taj projekat, tako i u budućem zalaganju za unapređenje zdravstvenog sistema.

Vučić je pohvalio zalaganje Svetske zdravstvene organizacije i istakao da je Srbija poštovala smernice ove organizacije i da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u borbi protiv virusa i zaštiti stanovništva od zaraze virusom KOVID-19, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Natasa

04.05.2020 09:46

Predsednik Vučić se kao lav bori za nas!

Marko

04.05.2020 09:50

Saradnja Srbije i SZO je zadovoljavajuca.

Milan

04.05.2020 09:54

Srbija se ponasala odgovorno, vlast ove zemlje isto kao i zdravstveni sistem, hvala im sto brinu o nasim zivotima!

Filip

04.05.2020 09:55

Predsednik je zaštitio zdravlje građana Srbije.