Ašanin o povećanju rada klinika u narednom periodu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.05.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Klliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da se dnevno analizira epidemiološka situacija u Srbiji i da bi u naredne dve sedmice rad na klinikama mogao biti povećan za između 50 i 70 odsto.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Milika Ašanin

Pritom će se, naravno, voditi računa o propisanim merama sprečavanja širenja zaraze, o takozvanoj distanci, jer je bezbednost pacijenata na prvom mestu, rekao je Ašanin za Pink tv. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku na drugim klinikama KC Srbije popunjenost je između 20 i 30 odsto.

On je zahvalio predsedniku države Aleksandru Vučiću i državnom vrhu što su, kako kaže, za najkraće vreme nabavili adekvatnu opremu - respiratore, monitore, protokomore...


Kaže da je u Srbiji postignuto ono što je u retko kojoj državi postignuto, da pacijenta zaraženog korona virusom čeka respirator.

- U ovom momentu u kliničko-bolničkim centrima imamo desetine slobodnih respiratora koji će biti upotrebljeni po potrebi - naveo je Ašanin.

Istakao je da klinike nijednog trenutka nisu bile maksimalno popunjene i da se nikada nije došlo u situaciju da, kako kaže, više pacijentata "konkuriše" za jedan respirator.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading