Kako je korona izmenila lice prestonice: Fotografija ovog Beograđanina savršeno opisuje život u poslednjih mesec dana!

Autor: Republika

Vesti

03.05.2020

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemija i vanredno stanje učinili su da Beograd utihne do neprepoznatiljivosti! Ulicama prolazi mali broj automobila, po gradu cirkulišu ljudi, ali je i dalje reč o daleko manjem broju nego kada su okolnosti redovne. Uspavanost glavnog grada možda najbolje oslikava stanje na mestu gde je uvek gužva i zastoj - stanje na Brankovom mostu.

Na fotografijama koje su napravljene danas vidi se da preko Brankovog mosta prolazi tek po neki automobil, što je neverovatno...

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Brankov most

Osim toga, na ulicama ima baš malo ljudi... Uglavnom svi nose maske i čini se kao da su izašli samo zato što moraju, pa se u žurbi vraćaju kućama.

Vidi se kako izgleda Trg Republike gde inače vrvi od ljudi.

I još jedna fotografija koja možda na najbolji način prikazuje život u poslednjih mesec dana jeste slika Beograđanina koji kroz prozor svog stana čežnjivo gleda u nebo i okruženje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Izolacija, dan ko zna koji

Ostaje da se vidi, kada će se život vratiti u normalu, a to svi žejno iščekujemo. Kako stvari stoje, to će ići postepeno u etapama, pa bi bilo dobro da se pomirimo sa tim, da ćemo još neko vreme, poput ovog Beograđanina, sa čežnjom za uobičajenim stvarima da imamo neuobičajen životni ritam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading