Vantelesna oplodnja o trošku Grada, 8 žena u drugom stanju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.05.2020

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kroz postupak četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda prošlo je 70 parova od čega je za sada kod osam žena potvrđena trudnoća, među kojima je i jedna blizanačka", izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je za Tanjug naveo da će preostalih 30 parova ući u proceduru kada to bude moguće zbog situacije sa korona virusom.


Podsetio je da je Grad Beograd u početku opredelio sredstva za 100 parova, ali i najavio da će još parova dobiti šansu za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

- S obzirom na to da smo imali uštede, još 25 parova, tačnije svi koji su na listi, a zadovoljavaju uslove imaće šansu za još jedan pokušaj vantelesne oplodnje - dodao je Radojičić.

Naveo je da je svestan koliko je borba parova koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje teška i emotivna.

- Osim ljubavi i posvećenosti, vrlo je važan i doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam inicirao finansiranje četvrtog pokušava VTO, čime Grad Beograd direktno podržava parove i njihovu borbu. U skladu sa populacionom politikom Vlade Srbije dajemo doprinos da nas u budućnosti bude više - rekao je Radojičić.

Posebno zadovoljstvo, dodao je, očekuje pred kraj ove godine kada ćemo kao rezultat ovog projekta imati novorođene Beograđane, kao i parove koji su se nakon godina pokušavanja konačno ostvarili kao roditelji.

Inače, predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su 25. jula 2019 godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading