Ulazak u avion trajaće tri sata!

Autor:

Vesti

03.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanje avionom neće biti ni nalik onom od pre nekoliko meseci. Prema onome što su dosad saopštile države i avio-kompanije, ući u vazduhoplov biće teže nego prodreti u najčuvanije vojne baze širom sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/Er Srbija
Foto: Ilustracija

Konkretno: čekiranje pre ulaska u avion najverovatnije će trajati satima (ne manje od dva-tri časa), dok će režim ponašanja unutar letelice biti potpuno drugačiji od onog na koji smo navikli. Uz to, po svemu sudeći, svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na koronavirus, podrazumeva se negativan, koji nije stariji od 72 sata, a kada slete, ići će u izolaciju.

ZA CEO SVET

Pravila će, to je izvesno, biti usaglašena na međunarodnom nivou.

Dok se bliži trenutak kada će putnički avioni ponovo poleteti, jasno je da će posledice pandemije koronavirusa još dugo biti prisutne u sektoru avio-saobraćaja.

- Čak i kada preventivne mere uvedene usled pandemije uglavnom postanu prošlost, neke će ipak ostati na snazi, pa će putnici na ukrcavanje u avion ubuduće možda čekati i do nekoliko sati, broj i kapacitet letova će biti manji, a samim tim, avionske karte biće skuplje. Uz to, pre poletanja biće vršene provere zdravstvenog stanja, a putnici će morati da nose zaštitne maske ili šalove - navode britanski avio-stručnjaci.

Direktor "Hitroua": Distanca nemoguća

Uvođenje socijalnog distanciranja na aerodromima je fizički nemoguće, upozorio je izvršni direktor londonskog aerodroma "Hitrou" Džon Holand-Kaj.

- Socijalno distanciranje ne funkcioniše ni u jednom javnom prevozu, a kamoli u vazdušnom saobraćaju - rekao je Holand-Kaj.

Prvi čovek najprometnijeg aerodroma u Evropi rekao je i da će aerodromi morati da uvedu zdravstvene preglede, a putnici će morati da nose maske.

PUNOM PAROM

Kako piše britanski San, stručnjaci upozoravaju da bi ovakve ekstremne mere mogle biti primenjivane tokom narednih pet godina.

Što se tiče srpske nacionalne avio-kompanije "Er Srbija", avioni, posada i aerodromi spremni su da započnu letove, ali će sve morati da bude usaglašeno sa Evropom i svetom.

- Prema nekim preporukama, govorimo o intervalu između 15. i 18. maja. S druge strane, Aerodrom "Nikola Tesla" nijednog trenutka nije bio zatvoren, a "Er Srbija" dovezla je 15.000 naših građana iz različitih delova sveta i dopremila 2.500 tona humanitarne pomoći - naglasili su srpski zvaničnici.

Neke od mera na aerodromima

1. Obavezno nošenje maski i rukavica

2. Merenje temperature pre ukrcavanja

3. Putnici moraju da imaju negativan test na koronu ne stariji od 72 sata

4. Poštovanje distance u avionima

5. Nema služenja hrane i pića u letelicama

6. Smanjenje broja putnika, samim tim i skuplje karte

7. Izolacija po sletanju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading