Ovo je glavni razlog zbog koga je Krizni štab danas prihvatio preporuku Vlade

Autor: Blic, Republika

Vesti

30.04.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promenljivo vreme, toplo, ali uz više oblačnosti i šanse za padavine razlog je zbog koga je Krizni štab danas prihvatio preporuku Vlade da se odluka oko trajanja policijskog časa za praznike promeni, pa će on trajati od četvrtka 30. maja u 18 časova do subote 2. maja u 5 sati ujutru.

RepublikaFoto: Republika
Beograd/Ilustracija

Cela nedelje prema najavama RHMZ-a sa mnogo je oblačnosti, sa mogućim lokalnim pljuskovima i tek po kojim zrakom sunca.

Upravo to je uticalo na odluku vezano za polcijski čas za praznike, budući da se ne očekuje da će po takvom vremenu ljudi mnogo izlaziti napolje, a a kako su stručnjaci ranije naveli, kada je vreme vlažno i virus je slabiji i ne može istim intenzitetom da se širi.

- Padaće kiša u narednom periodu. Smanjiće se prenos virusa - rekao je epidemiolog Predrag Kon u okviru konferencije koju organizuje Forum pacijenata Srbije govoreći o odlukama vezanim za prvomajske praznike.

Foto: RHMZ/printscreen
Vremenska prognoza

Za Prvi maj - padavine

Baš oko praznika rada vreme često ume da bude veoma promenljivo, te nije retkost da baš za Prvi maj imamo prave prolećne padavine.

- Pred vikend nas očekuje promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Ipak u petak se očekuje više padavina u celoj Srbiji. Tako za sada izgledna prognoza, ali je ona podložna promenama - zaključuju iz RHMZ.

Za subotu, 2. maj se očekuju pljuskovi i kiša, sa temperaturama od 9 do 22 stepena, dok se u nedelju očekuje razvedravanje sa sunčanim intervalima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading