TANASKOVIĆ UPOZORAVA: Amerika će iz senke podržati Prištinu

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2017

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako zahtev za prijem Kosova u Unesko bude ponovo aktuelan, Sjedinjene Američke Države će ga podržati iz senke, posredstvom drugih država, koje su joj bliske, izjavio je ambasador Srbije pri Ujedinjenim nacijama Darko Tanasković.

RepublikaFoto: Tanjug
Oprezan: Darko Tanasković

U intervjuu "Večernjim novostima", Tanaksović je rekao da to ipak neće biti toliko dogovoreno kao da su SAD član Uneska.

On je istakao da povlačenje SAD iz Uneska u svakom slučaju ne ide u prilog eventualnim novim zahtevima privremenih institucija u Prištini.


Tanasković je rekao i da se zbog toga, ali i zbog čitavog niza različitih razloga, u dogledno vreme neće povećavati izgledi Prištine da uđe u Unesko.

Prema njegovim rečima, tokom poslednjih godina smanjen je uticaj SAD u ovoj organizaciji, jer se menja situacija u svetu.

- Pošto se SAD opredeljuju za status posmatrača, koji treba da stupi na snagu krajem sledeće godine, odnosno početkom 2019, ne treba smatrati da neće imati uticaja u Unesku - rekao je Tansković.

On je dodao da će SAD moći da utiču, a tu organizaciju preko njima bliskih država, dok će istovremeno imati mnogo manje neposrednih obaveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading