Vanredno stanje bi moglo biti ukinuto sredinom maja, ali to zavisi od OVIH stvari

Autor: Blic, Republika

Vesti

28.04.2020

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ublažavanje mera protiv korone otvorilo je pitanje kada bi vanredno stanje moglo da bude potpuno ukinuto. Kako saznaje “Blic”, to bi moglo da se dogodi polovinom maja.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kako "Blicovi" izvori kažu, postojao je plan da vanredno stanje bude suspendovano 4. maja, ali se od toga odustalo nakon što su žarišta korone buknula u još nekoliko opština.

Po svemu sudeći za vraćanje “u normalu”, čekaćemo još nešto duže od dve nedelje.

- Ukoliko sve dobro prođe za 1. maj i Đurđevdan i ukoliko ne budemo imali problem s disciplinom koji bi rezultirao nekim novim žarištima i eksplozijom zaraza, vanredno stanje ćemo ukinuti polovinom sledećeg meseca - kaže izvor “Blica” iz Vlade Srbije.

Vanredno stanje u Srbiji je, inače, proglašeno 15. marta, 9 dana nakon prvog slučaja zaraze koronavirusom. Ubrzo nakon toga, vojska je angažovana da čuva bolnice i domove za stare, a uveden je i policijski čas koji je promenio nekoliko modaliteta tokom vremena: najpre je trajao svakog dana od 20 h do 5 ujutru, zatim od 17h do 5 ujutru, a poslednjih dana je "ublažen" pa traje sat vremena kraće - od 18 sati.

Pod ruku sa tim merama išle su i one vezane za zabranu kretanja starijih od 65 godina, koji su najpre dobili pola sata šetnje triput nedeljno, a potom i sat vremena, svakodnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading