DECA SE NEĆE VRAĆATI U UČIONICE: Šarčević otkrio kako će se završiti školska godina i šta će biti sa maturom

Autor: Tanjug

Vesti

27.04.2020

20:26

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da će se nastava u osnovnim i srednjim školama i fakultetima završiti do kraja maja. Međutim, kako je napomenuo, mala matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biće održani u fizičkom prostoru, a ne onlajn.

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mladen Šarčević

Mladen Šarčević je rekao, gostujući u emisiji Oko RTS-a, da će nastava ostati onlajn do kraja školske godine.

Napominje da nema vraćanja dece u učionice i amfiteatre.

- Nemamo potrebe da nekog izlažemo masovnom okupljanju u učionicama i amfiteatrima - ističe ministar.

- Imamo izglede da sve uradimo do kraja maja. Osmi razred i četvrti razred srednje škole ranije u maju, krajem maja, dok se predavanja na fakultetima završavaju sredinom maja - naveo je Šarčević.

Objasnio je da će ocene biti zaključene do kraja maja, ali postoji mogućnost da se poprave u junu.

Mala matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biće održani u fizičkom prostoru, napomenuo je ministar.

Ukazao je da se do juna stvari u vezi sa epidemijom mogu dovesti u red, ako sve bude kako treba. Tada će škole biti prazne, ukazao je Šarčević i istakao da će moći da se izvede da u učionici bude i pet učenika, ako bude potrebno zbog mera zaštite od koronavirusa.

Rekao je da mala matura još uvek ne može da se održi potpuno onlajn, i da će to moći možda za godinu i po, dve.

Kada su u pitanju nadareni učenici, kojih je više od 8.000, ministar je rekao da se ni od čega ne odustaje i da će za njih testiranje biti održano oko sredine ili prve polovine juna - kako bi učenici koji ne uspeju mogli da polažu malu maturu sa ostalim đacima kasnije tog meseca.

 

 

Komentari (0)

Loading