Radovali se frizeru ko rođenom bratu

Autor:

Vesti

28.04.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život se polako vraća. Bar onaj uobičajeni. Novinari Srpskog telegrafa juče su se uverili da je narod s odobravanjem dočekao ponovno otvaranje frizerskih salona, teretana, salona za negu lepote...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ljudis su jedva dočekali da odu kod frizera

Bar što se tiče šišanja, sve je, ipak, vidljivo u znaku korone.

- Imam vizir, masku i rukavice, u radnji mogu da budu dve mušterije istovremeno, svaka na drugom kraju. Zato ljudi uglavnom zakazuju šišanje, popunjeni smo nekoliko dana unapred, a radimo do četiri pošto moramo da budemo kod kuće pre početka policijskog časa - kaže Mara Hinić, frizerka s impozantnim stažom od 45 godina, koja ima salon u strogom centru Beograda.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Marine mušterije su obradovale kada su ugledali da salon ponovo radi

Iako mora da se čeka dan, pa i dva, nervoze nema. Salon "Mara" je, kaže, komšijski. Gospođa Mara, koja je, naglašava, samo ispomoć ćerki Smilji Živković, radi punom parom.

Frizerka Mara: Imam vizir, masku i rukavice, u radnji mogu da budu dve mušterije istovremeno, svaka na drugom kraju

- Tetka Maro, očupaveo sam skroz, neće više da me puštaju u zgradu - sa vrata dovikuje čovek u uniformi, s maskom na licu.

- Dođi oko pola 11! To je naš poštar - odgovara Mara dok nastavlja da šiša mušteriju.

Posle pet-šest minuta novo lice na vratima radnje.

- Kada da dođem? Nije mi važno vreme, ne mogu više - kaže mlađi muškarac.

Mara za njega nalazi terminu u 14.30 i to je sve, ponedeljak i utorak su zatvoreni.

Uskoro i međugradski prevoz

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Mada su se juče ujutru pojavile najave da je međugradski prevoz krenuo, ispostavilo se da će se to dogoditi najverovatnije u toku sledeće sedmice.

- Ne može odjednom sve da proradi. Otvaraćemo saobraćaj korak po korak - rekla je ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Dugo radim, 45 godina, i ovde me svi znaju. Mada ima i onih koji dolaze iz Obrenovca na šišanje. Moja ćerka me je nasledila, to nam je porodično zanimanje - priča Mara, koja, osim šišanja i brijanja, mušterijama nudi i lepu reč.

Slična situacija je i u salonu "Voja" na Vračaru, čiji vlasnik Vojislav Radovanović kaže da se uželeo posla, ali i sreće na ženskim licima.

- Žensko voli da bude lepo i mora da ima lepu frizuru. I šta god da joj govoriš, ne diraj je u lepotu - slikovito priča stari frizer.

I u salonu na Vračaru su posebne mere na snazi, kao i svuda. I radnici i mušterije su u obavezi da nose maske. Posle svake mušterije stolica i alat se deizinfikuju. I tako redom... 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading