Kon: Firme će morati da obezbede uslove za bezbedan rad svojih zaposlenih kako znaju i umeju

Autor: Sputnjik, Republika

Vesti

27.04.2020

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon naglasio je da se sve mere moraju ukinuti u jednom trenutku jer je to normalan tok.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Predrag Kon

- Postoji određeni plan popuštanja mera. Sutra ćemo imati zajedničku sednicu oba krizna štaba. Ko zna šta ćemo mi još čuti sutra. Znam šta će biti tema, plan kako da se vraća život u normalu i onda ćemo biti pitani da li mi to možemo. Počinjemo prvi put da vraćamo neke stvari - rekao je Kon gostujući u "Dnevniku" televizije Pink.

Kon je naglasio i da će se i mera zabrane okupljanja u parkovima ukinuti, ali kada za to dođe vreme.

Što se povratka na posao tiče Kon je napomenuo da će svaka firma morati da obezbedi bezbedan prevoz ljudi do posla i poštovanje distance i dodao da će sutra biti izdate nove preporuke za preduzeća koja počinju sa radom.

- Sve kompanije će morati da obezbede mere i uslove za bezbedan rad svojih zaposlenih. Kako će to da izvedu? Pa kako znaju i umeju - rekao je epidemiolog i naglasio da država neće moći za svakoga da obezbedi sva sredstva, već da će svako preduzeće morati da razmišlja za sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading