Zajedničkim snagama pobedili koronu: Izlečena četvoročlana porodica iz Koteža

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

26.04.2020

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoročlana porodica Matić, u kojoj samo 8-godišnji Nemanja nije bio zaražen virusom Kovid-19, nakon 23 dana razdvojenosti i borbe, uspela je da se izbori sa virusom i opet se pred vakršnje praznike nađe na okupu u svom domu u Kotežu

Foto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Porodica Matić

Zoran, Danijela i njihova 11-godišnja ćerka Anđela preležali su Kovid-19 u bolnici "Dragiša Mišović", a kako malog Nemanju nije imao ko da čuva, bolnica je smeštaj na dečijem odelenju, uy sve mere zaštite, obezbedila i za njega.

Dani koji šu sada iza nas nisu bili ni malo laki, ali nismo odustali i izdržali smo. Bilo je puno neizvesnosti, a najteže nam je palo čekanje rezultata - priča za Tanjug Danijela Matić, kojoj je najteže bilo kada je 25. marta saznala da zbog jake upale pluća mora da se razdvoji od dece i ode u bolnicu.

Nakon testiranja na Infektivnoj klinici istog dana je prebacena u bolnicu Dragiše Mišović, dok je njen suprug, iako je osećao jake simptome bolesti, morao da ostane kući uz decu.

Kada su nakon pet dana stigli Danijelini rezultati – pozitivni na Kovid-19, Hitna pomoć je i Zorana i decu prevezla u bolnicu "Dragiša Mišović", gde je on smešten na odelenje za odrasle, a deca na dečije odeljenje pulmologije iste bolnice

Deca su, kako kaže Danijela Matić, istog dana testirana i nakon tri dana ustanovljeno je od korone obolela i njena ćerka, a da sin nije.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Danijela Matić

- Ja sam sedam dana bila sama u bolnici bez dece. Sastali smo se kada sam dobila prvi negativan kontrolni test, to jest kada sam mogla da pređem na njihovo odeljenje - navela je Danijela Matić.

Iz bolnice je cela porodica izlečena, izašla pred Vaskrs 16. aprila.

Nakon svega, Danijela Matić kaže da joj nije bilo lako, ali da je znala da mora da se izbori sa bolešću i da je u sigurnim rukama.

- Laknulo mi je kada su došla deca jer kod kuće ne mogu da ostanu sami, a ne želimo nikoga da ugrozimo, ali na kraju se sve dobro završilo - napomenula je Matić.

Za bolnicu "Dragiša Mišović", i celokupnpo osoblje ima samo reči hvale

- Mogu da kažem samo pohvale za sve medicinske radnike, sestre i doktore koji su brinuli o nama i redovno nas obilazili. Hvala im što su nas primili sve zajedno - naglasila je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading