Tepavčevićeva: Dozvoljavanje poseta je dovelo do unošenja korone u staračke domove

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.04.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se nikada u potpunosti ne može razjasniti na koji način je u ustanove za smeštaj za stara lica ušao novi koronavirus, ali da se to u najvećem broju slučajeva dogodilo jer su se dozvoljavale posete tokom kojih su članovi najbliže porodice, bez ikakvih simptoma i znakova infekcije, unosile infekciju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Darija Kisić Tepavčević

- Iz najboljih namera, iz pomisli da se ništa nažao ne može učiniti ukoliko se zadrže samo par trenutaka i vide svoje najmilije, došlo je do neželjenih efekata - rekla je Kisić Tepavčević na konferenciji u Palati Srbija.

Ona je rekla da se to moglo sprečiti i da moramo učiniti sve da se tako nešto više ne ponovi.

- Učimo na iskustvu, ali u ovom momentu su maksimalne mere predostrožnosti usmerene da sprečimo prenošenje infekcije u ovim ustanovama gde se nalaze naši građani koji su najosetljiviji na virusne infekcije - istakla je Kisić Tepavčević.

Na pitanje u vezi sa Gerontološkim centrom u Kruševcu, rekla je da je to jedna od ustanova u kojoj je zabeleženo prenošenje infekcije.

Navela je da u toj ustanovi nije bilo propusta.

- Ministarstvo za rad odgovorno radi posao i vršilo je kontrolu u primeni mera protiv koronavirusa u Gerontološkom centru u Kruševcu i utvrđeno je da su bile ispoštovane sve mere, uključujući i zabranu poseta - navela je Kisić Tepavčević.

Takođe, rekla je i da je MUP vršio vanrednu kontorlu, kojom je utvrđeno da nije bilo propusta u primeni mera.

- Sve osobe za koje je utvrđeno da su inficirane koronavirusom, nemaju nikakve simptome i znakova infekcije, ali su zbog svih razloga smešteni u kovid bolnicama - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading