ANA ĆE POBEDITI I ZA SVOG LAZU: Evo kako se drži supruga ratnog heroja dr Miodraga Lazića, obolela od korone!

Autor:

Vesti

23.04.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danima tuge zbog smrti dr Miodraga Lazića (65), ratnog hirurga i heroja koji je za večnost zadužio srpski narod s obe strane Drine, u Kliničkom centru u Nišu njegova supruga Ana oporavlja se od koronavirusa, koji je 14. aprila odneo njenog supruga, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal
Miodrag Lazić

Mada skrhana bolom zbog doktorove smrti, Ana se junački drži.

- Šta da vam kažem, i dalje ne možemo da se pomirimo sa bolnom istinom da našeg Miše više nema. Svi mi imamo isti, ponosni porodični gen, držimo se uspravno, ali samo mi, njegovi najbliži, znamo kako nam je u duši - kaže za naš list skrhana Ljiljana Lazić, doktorova sestra.

DEDINI LJUBIMCI

Oči cele porodice sada su uprte u snaju i njenu borbu da pobedi opaku bolest.

Foto: facebook.com/Zvornik

Murali heroja u Inđiji, Bijeljini, Zvorniku...

Hirurg-heroj dobio je i svoje murale, i to u Zvorniku, Bijeljini, Novosadskoj ulici u Inđiji. Ljudi na ovaj način odali počast čoveku koji je zadužio srpski narod

- Teško joj je palo što svog muža nije mogla da isprati na poslednji put. Sada joj je bolje, svojom hrabrošću i sve nas ostale hrabri. A kako joj je, to samo ona zna i niko više - prenosi Ljiljana.

Ljubimci dr Laze, trogodišnja Mila i sedmogodišnji Vuk, deca njegove ćerke Nine, takođe lekara, premali su da shvate da dede više nema. Lepe prolećne dane koriste da se poigraju ispred zgrade gde stoji transparent: "Slava heroju dr Laziću. Nikad ne zaboravi ko ti je bio đed."

Doktorova sestra Ljiljana: Ana svojom hrabrošću sve nas hrabri

- Mi imamo privilegiju da smo se družili, razgovarali s njim. Obožavao je našu decu, a i ona njega. Čak mu je Nina zabranila da im donosi velike poklone jer u stanu više nije bilo mesta. Sahranili smo ga u subotu, u dva sata, u vreme kada smo odlazili na ručak kod našeg Miška. Nedostaje nam mnogo. Ako je za utehu, umro je kao heroj, na vrhuncu svoje karijere. Nadam se da nas gleda s neba jer će tako i nas terati da budemo bolji - kaže doktorov sestrić Čeda.

RADIO DO KRAJA

Dr Lazić radio je do poslednjeg trenutka, mada svestan da je u rizičnoj grupi. Legendarni načelnik niške urgentne hirurgije nije se obazirao na savete porodice i prijatelja da se povuče.

Poslednji oproštaj od muža

Celu Srbiju potresle su reči doktorove supruge Ane u poslednjem oproštaju i to u trenutku dok se borila za život.

- Ljubavi, otišao si i sa sobom si odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim s posla. Tvoja Anči, kota 176, koju si osvojio - napisala je Ana Lazić.

- Nismo uspeli da dopremo do njega, okretao je glavu i govorio: "Ma ništa vi ne brinite, idem malo, neću mnogo, samo danas, čuvam se, ništa ne brinite, meni neće ništa biti" - svedoči njegova ćerka Nina, koja se na sahrani od njega oprostila potresnom pesmom.

Život teče dalje, porodici snagu daje ponos što su imali takvu ljudinu, za kojim plaču Srbi od Krajine preko Republike Srpske do Srbije.

- Napišite ovako: "Ponosna sam na doktora Miodraga Lazića, ali i beskrajno tužna zbog brata Miše" - poručuje sestra Ljiljana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading