Prva medicinska raTnica Srbije: Evo zašto Darija Kisić Tepavčević oduševljava javnost!

Autor: Republika

Vesti

20.04.2020

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinski radnici su ovih dana heroji sveta, a njihova borba da spasu čovečanstvo od koronavirusa je nadljudska. Zato, verujemo, nije pogrešno reći da su oni, u stvari - medicinski raTnici, a u našoj zemlji, situacija je tako namestila, i u prvi plan je došla, među našim medicinskim ratnicama, doktorka Darija Kisić Tepavčević.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Darija Kisić Tepavčević

Gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92, doktorka Kisić Tepavčević, koja je svakodnevno na malim ekranima i koja znanjem, stručnošću i izjavama redovno oduševljava javnost, uspela je to da uradi još jednom, i to velemajstorski!

Novinar je počeo emisiju pitanjem "zašto je baš jedna žena morala da ide u žaršite epidemije", aludirajući na njen odlazak u Niš, u uslovima koji su, praktično - ratni.

Na takvo pitanje dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila je vrlo originalno.

- Ne razumem to pitanje... Otišla sam tamo kao stručnjak iz te oblasti. Ne razumem pitanje - rekla je kratko ona.

Međutim, novinar je nastavio, pa je upitao koliko je hrabrosti bilo potrebno da se tako nešto uradi i da li se dvoumila da ode tamo gde je najteže.

- Ne razumem ni ovo pitanje - odgovorila je u istom maniru doktorka kojoj je ovde, praktično, postavljeno pitanje - a zašto vi radite svoj posao?

Ovakav njen potez na vrlo upečatljiv način je opisao to kako ona ne želi da govori o rodnoj diskriminaciji u bilo kakvim okolnostima, kao i da ne želi da objašnjava ono što se u njenoj profesiji podrazumeva, a to je da svaki lekar bez razmišljanja čini sve što može da zaštiti zdravlje stanovništva.

Vrlo moćnu poruku poslala je ova žena i o predrasudama o ženama kao slabijem polu, ali i o lekarskoj profesiji i svaka joj čast na tome! I da ne bude zabune - kada kažemo prva medicinska ratnica Srbije, mislimo - prva među jednakima!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Saulius

23.04.2020 11:12

A još je i lepa!

Dile

09.05.2020 11:46

Ima onih u Srbiju kojima ne odgovara ovako sposobna , lepa doktorka pa ne znam šta im njima odgovara. I dok su ti dokoni kritičari ,dzabalebarošii ,uživali u krugu svoje porodice ova doktorka je izgarala na poslu i rizikovala svoj život da bi spasila tuđi.