DRAMATIČNA PROMENA TEMPERATURE: Sa severa nam stiže jako nevreme, mogući pljuskovi i grmljavina

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

19.04.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma toplo vreme biće danas u Srbiji i u nedelju, a maksimalna temperatura biće do 28°C. Najtplije biće u centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije, dok se nešto svežije očekuje na severu Vojvodine uz temperature do 21°C. Nakon današnjih 27°C°C, veoma toplo biće i u nedelju u Beogradu, uz temperaturu do 26°C.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

U većem delu Srbije u nedelju biće umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Sredinom dana u Vojvodini, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se prodor hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz jak severozapadni vetar i osetniji pad temperature. 

Ponegde se uz prodor hladnog fronta očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom. Padavine će biti prolaznog karaktera i već do večeri prestaće na severu Srbije. Očekuje se da padne oko 10 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno u zoni jačih pljuskova oko 20 mm.

 

Pri prodoru hladnog fronta mogući su i jači udari severozapadnog vetra, pa se preporučuje i oprez, a oprez se zbog padavina i vetra preporučuje i u saobraćaju.

Inače, prodor hladnog fronta doneće pad temperature za 10 ak stepeni, tako da će u ponedeljak temperature biti u granicama normalnih vrednosti za ovaj deo aprila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading