Tiodorović: Pobeđujemo virus, ali je opasno misliti da je sve završeno!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

19.04.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da stručni deo Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji tvrdi da je Srbija na dobrom putu, kao i to da se kreće ka potpunoj kontroli situacije izazvane pandemijom.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Branislav Tiodorović

Tiodorović je za TV Prva kazao da se u ovom trenutku može proceniti da su Vojvodina i Beograd u povoljnijoj situaciji u odnosu na jug i centralnu Srbiju.

- Inače, to se moglo očekivati jer je jug Srbije kasnio nedelju dana za onim što se dešavalo u severnoj pokrajini i Beogradu, a dobrim delom i u centralnoj Srbiji - rekao je on.

Tiodorović je naveo da je u Kliničkom centru u Nišu 200 zbrinutih manje nego prethodnih dana, a tokom noći otpuštena su 63 pacijenta koji su negativni na koronavirus.

Dodao je da bi bilo teže da je virus ušao u ustanove za zbrinjavanje starih i osoba sa posebnim potrebama na početku pandemije u Srbiji.

Istakao je da treba da se nastavi praćenje stanja u Gerontološkom centru u Nišu, u kojem je registrovano više od 150 slučajeva zaraze izazvanih, kako je pretpostavlja, propustom nadležnih.

- Pobeđujemo virus, ali je opasno misliti da je sve završeno, moramo imati visoku pažnju ako se ponovo javi virus pogotovo u specijalnim ustanovama. Ako to uspemo, do kraja nedelje doći ćemo u kontrolisano stanje. Pa možda krajem maja da imamo sporadične slučajeve, a tome treba da nam posluži i lepo vreme. Uzdamo se u sebe i Boga - kaže Tiodorović. 

Tiodorović je rekao da postoje naznake da će vakcina za taj virus biti proizvedena do kraja godine, ali da je objektivnije očekivati je naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading