Nadamo se da će penzioneri u šetnju posle Uskrsa: Ali samo pod ovim uslovom

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

17.04.2020

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da su penzioneri "junački" izdržali težak period kroz koji su morali da prođu u cilju borbe protiv širenja epidemije koronavirusa i izrazio nadu da će posle Uskrsa dočekati trenutak da se neko vreme prošetaju.

RepublikaFoto: Uprava grada Beograda
Zoran Radojičić

- Moći će s maramom da izađu kada dođe taj momenat. Beograd će svakako naći način da im pomogne u svakom pogledu. Najpre zaštitnom opremom, a onda i na svaki drugi način - naveo je Radojičić za RTS.

On je rekao da je situacija sa zaraženima na teritoriji grada nešto bolja poslednjih dana, iako se, kako je naveo, oko 40 odsto ukupnog broja pozitivnih nalazi u Beogradu.

Kako je rekao, komunalna inspekcija će raditi svoj posao i opominjati eventualne prekršioce mera zabrane kretanja uoči i tokom uskršnjih praznika, sa 10 ekipa koje će stalno biti na licu mesta.

Zoran Radojičić je za RTS rekao i da će rebalansom budžeta grad imati 20,3 milijarde dinara manje na raspolaganju, ali je i dodao da Beograd ima stabilne finansije.

- Sigurno da ćemo promišljeno raditi sa budućim investicijama. Srećom, imamo stabilne finansije i verujem kada se ovo završi da ćemo svi zajedno krenuti u finansijske pobede - zaključio je gradonačelnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

18.04.2020 20:35

Pomoć penzionerima je trebalo organizovati na nivou Republike. Sramota šta se radi. U Beogradu razne vrste pomoći a u siromašnim opšinama ništa za penzionere i invalide.