ŽELJKO MITROVIĆ BIO U PRAVU! Italijanski stručnjaci potvrdili: Terapija ozonom dovela do poboljšanja kod pacijenata!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

16.04.2020

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdnju vlasnika Pinka Željka Mitrovića da bi ozonizacija krvi pešila problem zaraženih koronavirusom, ubacivanjem ozona u krv , da bi se ozon automatski razgradio i formirao vodonik-peroksid H2O2, koji bi uništio sve viruse i bakterije, potvrdili su i italijanski stručnjaci koju su tu metodu već primenili u lečenju najtežih bolesnika od virus Kovid 19 u čak 17 bolnica u toj zemlji.

RepublikaFoto: e-stock
Željko Mitrović

- Imamo prve podatke o upotrebi ozonskog kiseonika kod pacijenata zaraženih virusom Covid-19. Iz prvog izveštaja jedne od 17 bolnica u kojima se terapija ozona sprovodi prema protokolu SIOOT (Naučno društvo za terapiju ozonom), 10 pacijenata u ozbiljnim ili vrlo ozbiljnim stanjima imalo je brzo i značajno poboljšanje - navodi Antonio Gaspari, direktor Orbisfere.

Kako ističe, nakon samo 5 tretmana, od 5 intubiranih, stanje jednog pacijenta se poboljšalo do tačke ekstubacije, dok se stanje ostalih pacijenata značajno poboljšalo.

- Jedan pacijent sa manje ozbiljnom kliničkom slikom, nakon nekoliko terapija ozonom, oporavio se i vratio se kući - kaže Gaspari i dodaje da se samo u jednom ekstremnom slučaju dogodilo da je pacijent preminuo, ali da je njegovo stanje bilo toliko teško da nije moglo ništa više da se učini.

U tehničkom izveštaju, lekari su napisali da su nakon 5 tretmana ozonoterapije prema SIOOT protokolu pacijenti osećaju značajno poboljšanje. Posle primenjivanja ozonske terapije kiseonikom, lekari su pronašli sledeće dokaze:

- opšte poboljšanje kliničkih stanja;

- normalizacija telesne temperature;

- smanjenje reaktivnog proteina C (PRC);

- normalizacija otkucaja srca;

- poboljšanje zasićenja i smanjenje podrške kiseonikom;

- normalizacija bubrežne funkcije (kreatin).

RepublikaFoto: Photo by CDC on Unsplash
Foto: Ilustracija

Da bismo bolje razumeli značenje ovih podataka, navode na portalu orbisphera.org, razgovarali smo sa profesorom Marijanom Francinijem, predsednikom SIOOT International i profesorom Luiđijem Valdenazijem.

Prema Franciniju, najrelevantniji podaci su da su poboljšanja, osim što su bila značajna, nastupila za samo 5 dana terapije.

Za pažljiviju procenu, Francini je zatražio mišljenje četiri kolege direktno uključene u negu pacijenata sa Covid-19, i svi su potvrdili da su to veoma važni rezultati, jer niko od ljudi koji su pogođeni Covid-19 nije imao poboljšanje jednako brzo i stabilno kao kod pacijenata lečenih ozonom.

Lekar koji leči pacijente obolele od koronavirusa - rekao je Francini - otkrio mi je da nijedan protokol lečenja ne daje iste rezultate kao terapija ozonskim omotačem.

Na pitanje koji su razlozi zašto je ozonska terapija toliko efikasna, Franzini je objasnio da iz obdukcije preminulog zbog Covid-19 izgleda da virus odmah napada mikrocirkulaciju prouzrokujući diseminiranu trombozu. Upravo tu je, zajedno sa antivirusnim efektom, ozonski kiseonik još odlučniji upravo zato što reaktivira i jača mikrocirkulaciju.

- S obzirom na dobrobit ovih prvih podataka, bilo bi veoma važno - podvukao je Franzini - da se ozonska terapija primenjuje na početku, pre nego što se stanje pacijenata pogorša, kako bi se izbegle komplikacije, pa čak i hospitalizacija zaraženih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đole

18.04.2020 06:59

Ozonoterapija – terapija budućnosti koju je omogućio Nikola Tesla. Zanimljivo je kako je baš naš genije Nikola Tesla prvi patentirao ozonator u SAD-u 1896. godine te osnovao kompaniju Tesla Ozone Company koja je patentirala brojne izume na bazi ozona, a ozonirao je i maslinovo ulje koje je prodavao liječnicima. Krajem 19. veka ozon se koristio i za dezinfekciju pitke vode, a tokom Prvog svetskog rata za dezinfekciju dvorana za operacije i hirurških instrumenata te za dezinfekciju rana i sprečavanje upala.