Kad će penzionerima biti dozvoljena šetnja nakon Vaskršnjih praznika?

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

16.04.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle vaskršnjih praznika osobe starije od 65 godina moći će triput nedeljno u šetnju! Odluku o terminima kada će naši najstariji sugrađani moći privremeno da izađu iz izolacije Vlada Srbije trebalo bi da donese na sednici u 14 sati, odmah posle sastanka Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa koja počinje u 13 sati.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Prema saznanjima, u ovom trenutku se razmatraju još neki detalji ove odluke, sve s ciljem da se maksimalno zaštiti zdravlje najstarijih građana, ali će plan biti spreman do 14 časova, za kada je zakazana sednica Vlade.

Zasad je izvesno da će ova kategorija građana moći da izađe napolje za vreme policijskog časa.

Takođe, trebalo bi da bude ozvaničena odluka o šetnjama svih osoba sa smetnjama u razvoju i autizmom.

Na istoj sednici predsednica Vlade i ministri razmotriće i paket mera kojima će se poljoprivrednicima olakšati nezavidna pozicija, u kojoj su se našli zbog vanrednog stanja, uvedenog zbog koronavirusa..

U planu je usvajanje dve udredbe, kojima će se omogućiti da poljoprivrednici mogu po olakšanim uslovima dobijaju kredite, a predviđa se i novčana pomoć gazdinstvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading