Uništen vozni park! Direktor Doma zdravlja u Jagodini: Izgoreli automobili nisu bili kasko osigurani!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.04.2020

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Automobili Doma zdravlja u Jagodini, koji su izgoreli u garaži u utorak uveče, nisu bili kasko osigurani", izjavio je danas direktor Doma zdravlja dr Darko Miletić i istakao da je u pomoć priskočilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja i domovi zdravlja u Svilajncu i Rekovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Spaljeni automobili...

- Ministar za rad Zoran Ðorđević nam je odobrio upotrebu sanitetskog vozila Gerontološkog centra u Jagodini, a Svilajnac i Rekovac vozila domova zdravlja. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, je izjavio da nam ustupa sanitetsko vozilo dok nam bude trebalo - rekao je Miletić za Tanjug.

Dodao je da se koriste i vozila Opšte bolnice, koja su bila u drugoj, bolničkoj garaži.

Izgorelo je 14 automobila koji su služili za prevoz bolesnika na hemodijalizu na odeljenje u Ćupriji, vozila Službe za patronažu i palijativnu negu, apoteke i Filijale Fonda za zdravstveno osiguranje.

- Ostalo nam je šest vozila, koja su u trenutku požara bila na terenu ili van garaže. Vozni park je uništen i ne očekujem da bude do kraja godine na nivou kakav je bio - dodao je Miletić.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Strašan prizor nakon požara...

On je dodao da misli da uviđaj još nije završen i da ne želi da govori o uzroku požara.

- Vozila su potpuno uništena, a zgarište izgleda zaista užasno i zastrašujuće - navodi on.

Stanari okolnih zgrada kažu za Tanjug da su se čule i detonacije, najverovatnije od eksplozije rezervaora sa benzinom, a videli veliki oblaci gustog crnog dima od zapaljenih automobilskih guma.

Požar nije zahvatio okolne zgrade i mesnu crkvu i crkvene objekte, koja graniči sa krugom bolnice.

Zaposleni Doma zdravlja i Opšte bolnice, koji su ovih dana zaokupljeni suzbijanjem širenja zaraze koronavirusom rekli su Tanjugu da se nadaju pomoći Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstvenog osiguranja i Skupštine grada Jagodine.

MUP je saopštilo da je požar izbio 14. aprila oko 17.15 časova u odvojenom garažnom objektu Opšte bolnice u Jagodini i tom prilikom niko nije povređen.

U intervenciji je učestovalo 11 vatrogasaca spasilaca sa devet vatrogasnih vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading