HEMOFARM FONDACIJA DONIRALA PET MILIONA DINARA VRŠCU I ŠAPCU

Autor:

Vesti

15.04.2020

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donacijom u vrednosti od pet miliona dinara, Hemofarm fondacija finansijski je pomogla Vršac i Šabac, gradove u kojima se nalaze proizvodni pogoni istoimene kompanije, u njihovoj borbi protiv pandemije COVID-19.

Foto: Promo foto

Novčana podrška gradu Vršcu u iznosu od tri miliona dinara namenjena je u svrhu pomoći osobama  starijim od 65 godina, čija primanja iznose do 30.000 dinara. Ova sredstva iskorišćena su za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa za više od 6.000 socijalno ugroženih stanovnika tog grada. Šapcu je  za borbu protiv širenja korona virusa među građanima upućena pomoć u vrednosti od dva miliona dinara.

Ovo je samo jedna od donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija tokom prethodnog meseca uputile različitim institucijama koji se uključene u borbu protiv korona virusa. Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su vrednu pomoć za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, države u kojima se nalaze proizvodni pogoni ove kompanije. Reč je o donaciji 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti, a ukupna vrednost poklonjenih aparata iznosi 45 miliona dinara (skoro 400.000 evra).

- Hemofarm je uvek brinuo za zajednicu u kojoj posluje bilo da je reč o pomoći gradovima u kojima se nalaze njegove fabrike, bilo pomažući zemlje u kojima su smešteni njegovi pogoni. Ovo je naš način da građanima pokažemo da smo tu za njih - istakla je povodom najnovije donacije direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading