U poslednja 24 sata DVE osobe preminule od posledica koronavirusa!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.04.2020

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka epidemije do danas u Zlatiborskom okrugu je registrovano 46 slučajeva infekcije COVID 19, četiri osobe su preminule, a dva pacijenta su izlečena, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

RepublikaFoto: youtube.com/svašta nešto
Foto: Ilustracija

Od poslednjeg izveštaja do danas testirane su još 22 osobe od kojih su dve pozitivne na koronavirus, jedna u Bajinoj Bašti i jedna u Užicu, a još dve osobe su preminule.

- Preminula je žena stara 76 godina iz Priboja, dok je čovek iz Arilja preminuo za nekoliko dana, od javljanja doktorima i registracije na COVID 19, na Infektivnom odeljenju u Opštoj bolnici Užice - rekla je za Tanjug doktorka Katarina Ristović iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Ona je podsetila da su prethodno preminule dve osobe i da se radilo o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Prijepolja i sedamdesetosmogodišnjem muškarcu iz Bajine Bašte.

- Prosek starosti četvoro preminulih je 71,3 godine i svi su imali druga pridružena hronična obolenja - dodala je Ristovićeva.

Kako je navela, i prva dva pacijenta su oporavljena i otpuštena kući.

- Oni su mlade osobe, muškarac je iz Čajetine i žena iz Sjenice, registrovani su među prvima u Zlatiborskom okrugu i lečeni su u Beogradu - navela je Ristovićeva za Tanjug.

Ona je dodala da se u Zlatiborskom okrugu trenutno nalazi u izolaciji oko 1.200 osoba, ali da će se od sutra ta brojka smanjiti, jer iz izolacije izlazi prva grupa ljudi koja je u izolaciji bila nakon dolaska u zemlju iz inostranstva.

Od početka epidemije do danas testirano je u Zlatiborskom okrugu 400 osoba, a ukupno je potvrđeno 46 slučajeva infekcije COVID-19 i to: Užice - 10, Prijepolje - 9, Bajina Bašta - 9, Nova Varoš - 6, Priboj - 4, Požega - 3, Čjetina - 2, Sjenica - 2 i Arilje - 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading