U Beogradu nema zaraženih u državnim domovima za stare

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.04.2020

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četiri državna doma za stare u Beogradu, koji imaju 1.800 korisnika, nema zaraženih virusom korona, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i dodaje da je u dva privatna doma zaraženo 25 korisnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Ona je za TV Pink navela i da u Beogradu ima 132 privatne ustanove za smeštaj korisnika.

- Privatni domovi nisu u nadležnosti Grada, ali je nama najvažnije da se sačuvaju ljudski životi. Želeli smo da delujemo proaktivno, obezbredili smo10.000 maski i rukavica za privatne domove, dezinfikuju se prostori oko domova - navela je Stanisavljevićeva.

Ona je pohvalila zaposlene u domovima za stare i navela da nije bilo slučajeva, kao u pojedinim zapadnim zemljama, da su zbog straha zaposlenih stradali korisnici.

- Toga nema kod nas, ljudski kadrovi su nam najvažniji - naglasila je gradska sekretarka i dodala da se u državnim domovima za stare primenjuju sve neophodne mere zaštite korisnika i zaposlenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading