Najefikasnija mera, je zabrana kretanja: "Beograd je najveće žarište, moramo biti dodatno oprezni!"

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

11.04.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snazi je zabrana kretanja građana od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutro, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je to najduža zabrana kretanja do sada, ali da su ova i prošla nedelja ključne za suzbijanje epidemije.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Goran Vesić

On je za TV Pink naveo da epidemiolozi, Svetska zdravstvena organizacija kažu da je najefikasnija i najdelotvornija mera zabrana kretanja, zabrana kontakta među ljudima, jer u tom slučaju virus ne može da se širi.

Podseća da podaci pokazuju da je Beograd najveće žarište, da je 50 odsto zaraženih u prestonici i da zbog toga Beograđani moraju da budu dodatno oprezni.

Kako kaže pre dve nedelje bio je sa komunalnom milicijom i molio građane da se sklone iz parkova - većina je to prihvatila, ali je bilo i bahatih mladića koji su vređali komunalni miliciju, pili pivo i pevali pesme o koroni.

- Većina građana, 95 odsto, poštuje sve mere Vlade Srbije, sprovode ih dosledno. Na žalost, imate manjinu koja to ne poštuje, a kada imate i jedan odsto ljudi koji se ponašaju neodgovorno onda svi možemo da imamo problem - rekao je on.

Ističe da od početka krize deo opozicije, ali i deo medija kritikuje restriktivne mere.

- Oni kao da navijaju da se nešto desi. Ne mogu da shvatim da oni navijaju za koronu, zato što mrze predsednika Srbije ili im se ne sviđa Vlada. U ovo vreme svi treba da budemo zajedno, postoji samo jedna stranka- Srbija i samo jedna borba- da se spasu ljudski životi - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ljubica

11.04.2020 21:29

Bar još mesec dana treba stroga izolacija