Licemerno: Zelenović brani one koji šire lažne vesti

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Vesti

10.04.2020

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dan pošto je Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštio da je poverenik Boban Birmančević podneo krivične prijave zbog širenja lažnih vesti i panike protiv "Podrinskih novina" i Hanibala Kovača , poslušnici Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića u pokušaju da se odbrane, još više se zapetljavaju u klupko sopstvenih laži.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Zelenović

Ovaj put odlaze i korak dalje, pa napadaju i sve medije koji rade profesionalno i koji izveštavaju po svojoj savesti, a ne po Zelenovićevim  naređenjima.

Nebojša Zelenović i Dušan Petrović očigledno su umislili da su vlasnici Šapca, osladila im se vlast i sve privilegije koje su sebi dali, a sad kad vide da neće vladati još dugo, postaju nervozni pa izmišljaju i lažu kao nikad do sad.

Jedna od najsmešnijih laži je ona da u Šapcu postoji neverovatna sloboda govora gde, kako kaže Zelenović, novinari rade slobodno.

Ovu besmislicu, još kratko vreme gradonačelnik Šapca često izgovara, očigledno smatrajući slobodnim medije na kojima samo on ima pravo da govori, a na koje predstavnici drugih poltičkih opcija nisu pozivani već godinama.

Te iste medije bogato daruje novcem iz gradskog budžeta iz koga po potrebi i sam uzme koliko mu treba, za šta postoji i sudska presuda.

Da za njih u laži nema granice jasno pokazuje i činjenica da preko portala, koji već duže vreme plasira dezinformacije puštaju izjave sagovornika, koji opet bestidno lažu i to ni manje ni više nego o zdravstvenom stanju pojedinaca obolelih od koronavirusa.

Tako su pored brojnih lažnih vesti, kojima obasipaju građane objavili i da je poverenik SNS-a Aleksandar Pajić u teškom stanju i da se bori za život.

Na svu sreću, ova je vest proverljiva i naravno potpuno netačna. Pajić je, kako se saznaje, pozitivan na koronavirus, hospitalizovan i u sasvim je stabilnom zdravstvenom stanju.

Važno je to reći zbog istine i pre svega zbog Pajićeve porodice o kojoj lažni dušebrižnici ne razmišljaju.

Ovaj tip olako izrečene laži daleko prevazilazi okvire manipulacije,kojoj su i do sada bili skloni. Ali te im laži više  ne prolaze, između ostalog, i zbog toga što su sami počeli da se otkrivaju.

Jer zašto bi se povodom  krivičnih prijava koje nisu podnete protiv njega oglašavao baš Nebojša Zelenović u bezuspešnom pokušaju da demantuje navode iz prijave? Ili narodnim jezikom rečeno- Zelenoviću, ko ti drma kavez?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milica

10.04.2020 15:13

Zelenovic nista nije uradio za Sabac i njegove gradjane. Jedino sto moze da radi je da siri dezinformacije.

Dado2979

10.04.2020 18:43

Šta se drugo moglo i očekivati od Zelenovića čoveka koji i na koroni pravi političku promociju!