Srbi se disciplinovali: Smanjen broj krivičnih dela

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

08.04.2020

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je prethodne noći mali broj građana kršio policijski čas, njih oko 150 na teritoriji cele Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović je rekao da je zahvalan građanima, ogromnoj većini njih, koji odgovorno i disciplinovano poštuju mere.

Ministar je, za TV Hepi, istakao da je važno da se poštuju mere socijalne distance u narednih sedam do 10 dana koji su ključni.

Stefanović je naveo da je u MUP-u zaraženo OKO ŠEZDESET ljudi i naveo je da je najmanji broj graničnih policajaca zaražen.

Takođe, rekao je da su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima u samoizolaciji, koja za policiju traje 14 dana.

Prema njegovim rečima, od uvođenja vanrednog stanja broj krivičnih dela smanjio za 55 odsto, što je, kaže, očekivano.

U najvećem padu je procenat "sitnih krivičnih dela", a čak za oko 25 odsto smanjen je broj slučajeva porodičnog nasilja, rekao je Stefanović ali i istakao da svako nasilje u porodici mora da se prijavi i da će policija reagovati na to.

Stefanović je rekao i da će verovatno u jednom trenutku broj krivičnih dela biti u ponovnom porastu, ističući da je policija spremna za to.

Ministar je još jednom apelovao na sve građane da i, pored razumljivog straha i besa u ovakvoj neizvesnosti, poštuju zabranu kretanja, jer je to mera koja je doneta da bi spasila živote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading