Novi Pazar pretvara medicinsku školu u privremenu bolnicu: Oni koji su zaraženi, neće morati da idu za Beograd

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

08.04.2020

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Pazaru, jednom od žarišta korona virusa u Srbiji, do sada je registrovano 26 osoba zaraženih koronavirusom, a srednja medicinska škola biće pretvorena u privremenu bolnicu, u koju će biti smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Meho Mahmutović

Direktor opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović rekao je da za početak planirano da bolnica ima 150 kreveta, a da je njen kapacitet 300 ležajeva.

Privremena bolnica je već od vojske dobila 100 kreveta, uskoro će stići još 50, stigao je i veliki broj volontera, dok je košarkaš Mirsad Jahović, koji se nalazi u Turskoj, obezbedio mobilni rentgen aparat, koji će stići za dva dana.


- Očekujemo da će se javiti veći broj gradana koji imaju simptome, jer sada ne moraju da idu za Beograd - rekao je Mahmutović za RTS.

Mahmutović je naveo da će oni pacijenti koji su trenutno na Sajmu biti vraćeni u Novi Pazar, odnosno u privremenu bolnicu.

Medicinska škola se nalazi u krugu opšte bolnice, a vojska će čuvati taj objekat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading