Važno je da znate: Ime zaraženog u firmi NE SME da se objavljuje!

Autor: Republika

Vesti

07.04.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici u kompanijama u Srbiji treba da budu obavešteni da je "neko od kolega zaražen", ali ne i da znaju ko je to tačno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poslodavci ne smeju da iznose lične podatke, a bitno je da zaraženi ne dolaze na posao, rekao je za TV Prva Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

On je istakao da su zdravstveni radnici obavezni da razmenjuju podatke o pacijentima između sebe, kao i sa drugim zdravstvenim ustanovama, ali da oni ne smeju izaći iz okvira te struke.

Marinović je objasnio da podaci o ličnosti pacijenata zaraženih korona virusom ne smeju biti javni i dodao da podatke o zdravstvenom stanju treba objavljivati, kao i broj zaraženih i broj smrtnih slučajeva, ali se mora voditi računa o čuvanju privatnosti.

Podsetio je i da je reagovao na objavljivanje podataka o ličnosti "nultog pacijenta" u medijima.

- To su osnovne moralne norme. On će ozdraviti i ovo će sve proći i pacijent treba da nastavi redovan život - naveo je poverenik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading