Stigli rezultati testa na koronu osuđeniku iz Leskovca: Ceo zatvor kao na iglama

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

06.04.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđenik iz Okružnog zatvora u Leskovcu, koji se trenutno nalazi na bolničkoj nezi u gradskoj bolnici zbog određenih zdravstvenih tegoba, nije pozitivan na koronavirus, saopšteno je danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Testiranje je obavljeno kao mera prevencije u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa u kazneno-popravnim ustanovama, rečeno je u Upravi za Tanjug.

Pre nekoliko dana u medijima se pojavila neproverena informacija da je jedan osuđenik oboleo od korona virusa, što je Uprava odamh demantovala.

Tada je iz Uprave potvređeno da je jedan komandir straže pozitivan, dok je 19 zaposlenih iz predostrožnosti stavljeno u kućnu izolaciju od 14 dana.

Uprava napominje da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u zgradu beskontaktnim toplomerom meri telesna temperatura, a u slučaju da je povišena, oni se odmah vraćaju kući, uz obavezu da se jave lekaru.

Zatvori imaju dovoljno dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, a dezinfekcija svih prostorija obavlja se više puta u toku dana, navode u Upravi, podsećaju da su preduzete i sve druge mere pojačane higijene u skladu sa preorukama Batuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading