Srbi i Albanci da na kratko zakopaju ratne sekire: Zajedno dobrom komunikacijom, u borbu protiv koronavirusa

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

03.04.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da je važno što u ovoj situaciji, kada se borimo sa koronavirusom, postoji komunikacija i saradnja između srpskih i albanskih predstavnika na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

- Smatram da je to neophodno da bi se ovaj virus pobedio. Žao mi je što su nedelje izgubljene u Prištini u igri prestola i međusobicama albanskih lidera. I dalje nisam ubeđen u to da su oni skoncentrisani do kraja na borbu sa koronavirusom - rekao je Ðurić na konferenciji u Palati Srbija.

Istakao je da srpske vlasti svoj posao rade odgovorno i dodao da je, između ostalog, u prethodne tri nedelje u srpske sredine na KiM isporučeno 250 kamiona robe.

Naveo je da je obezbeđeno desetine hiljada komada zaštitne opreme i oformljena bolnica u okviru studentskog centra koja će, kako ocekuje, početi danas ili sutra da prima prve pacijente.

- Ocekujem da danas krizni stab u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu usvoji još neke mere kako bi se dodatno pooštrilo sve ono što je preduzeto kako bi se ljudi sprečili da krše mere predviđene odlukama nadležnih organa - rekao je Ðurić.

Pozvao je sve naše građane da poštuju odluke jer je to u interesu svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading