AMFILOHIJE KORISTI KORONU: Poveo novu kampanju protiv Vučića

Autor: Republika

Vesti

03.04.2020

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koriste osećanja vernika da bi izokola udarili na vlast. Mitropolit Amfilohije, uz podršku svog najvernijeg saradnika u SPC, vladike Grigorija, pokušava da sveštenike unutar Crkve i vernicima nahuška na predsedbnika Srbije Aleksandra Vučića i vlast u našoj zemlji zbog uvođenja zabrane izlaska iz kuće od subote u 13 časova do ponedeljka u pet ujutru.

RepublikaFoto: youtube.com/Krsto Popović
Amfilohije

Ova mera, doneta usred epidemije koronavirusa od koje drhti ceo svet i protiv koje se Srbija grčevito (i uspešno) bori, iskorišćena je od strane Amfilohija i njegovih saveznika za napad na Vučića.

O svemu tome za portal Republika govori jedan od crkvenih velikodostojnika, blizak vrhu SPC, uz molbu da mu ne pominjemo ime, jer se plaši odmazde Amfilohija i Grigorija.

- Amfilohije i njegovi glasnogovrnici hoće da nametnu tumačenje da su uvođenjem policijskog časa u ovom terminu tokom vikenda narušene verske slobode. Cilj im je da izazovu revolt i usmere ga ka Vučiću, ali i patrijarhu Irineju, koji im je trn u oku. Tvrde da je ovo udar na Crkvu, jer sveštenici i pojci ne mogu u nedelju da dođu na liturgiju - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Kako kaže, oni čak pominju i pokretanje inicijative pred Ustavnim sudom.

Takođe, pokušavaju da animiraju i veći broj uglednih vernika, javnih ličnosti, pa je pokrenuto potpisivanje peticije kojim bi da pritisnu patrijarha da se usprotivi zabrani izlaska do ponedeljka u pet ujutru, iako je cilj te mere isključivo da se sačuva što veći broj života. Posebno kada se zna da je među sveštenstvom i vernicima veliki broj starijih ljudi.

Podsetimo, jedan od episkopa SPC, vladika valjevski Milutin preminuo je od koronavirusa pre nekoliko dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Vuk

03.04.2020 17:52

Nije naš narod naivan vrlo dobro on zna čiju stranu zastupa Amfilohije.

Odgovori 2 11
Lenka

03.04.2020 18:37

Ovako nešto sam očekivala od Đilasa, Obradovića...ali prosto ne očekujem od svetovnog lica

Lazar

03.04.2020 18:38

Crkveni velikodostojnici trebalo bi da se malo zamisle i da se ponašaju u skladu sa situacijom u koj se nalazimo. Nemoj da izigravaju da su znad nas, mada bi po božijem trebalo da je tako, ali oni se spustili toliko nisko da u teškim trenutcima po nas kada smo bili skoro blizu gladi, oni se bahatili u luksuznim automobilima.Traže od vernika što veće priloge za crkvu, a oni to umesto ulaganje u crkv koriste za sebe za svoj lični luksuz. E ti i takvi ne teraju narod od Boga niti to mogu, ali ga teraju od crkvi bogomolja.

Milorad

03.04.2020 18:42

Amfilohiju ocigledno nista nije sveto i ovu situaciju zeli da iskoristi kako bi prikupio neke poene.

Odgovori 4 11