VELIKA HUMANITARNA AKCIJA: Veliko srce Sindikata kontrole leta

Autor:

Vesti

03.04.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški trenuci u ljudima izazivaju i one najpozitivnije stvari, solidarnost, humanost, brigu za bližnjima. Baš te vrednosti inspirisale su Sindikat kontrole letenja da napravi veliku humanitarnu akciju i iz svog fonda solidarnosti izdvoji veliku pomoć onima koji su na najvežem udaru pandemije koronavirusa, lekarima i vojnicima.

Foto: Sindikat kontrole letenja

Ljudi koji brinu da se vazdušni saobraćaj nad našom zemljom obavlja bez ikakvih problema su naime izdvojili oko tri miliona dinara kako bi kupili i donirali pomoć našim zdravstvenim radnicima koji biju tešku bitku sa opakom bolešću.

- Do sada smo u KBC Dragiša Mišović donirali 150 vizir maski i 15 infuzionih pumpi koje su potrebne za rad respiratora. Pored toga nabavili smo još 1.000 vizir maski koje ćemo u narednim danima donirati i drugim zdravstvenim ustanovama, ali i vojsci čiji pripadnici imaju kontakte sa zaraženima. Plan nam je da 350 maski odnesemo na sajam, 50 vizir maski smo namenili odeljenju onkologije, 150 vonicima, a takođe ćemo pomoć uputiti i u dva beogradska doma zdravlja - kaže Miloš Nikolić, predsednik Sindikata kontrole letenja.

Foto: Sindikat kontrole letenja

On dodaje da ih je na ovaj humanitarni čin potaklo to da pomognu zdravstvenim radnicima koji su najviše izloženi zarazi.

- Naš sindikat ima taj humanitarni fond koji je predviđen za pomoć, kako pojedincima, tako i pojedinim organizacijama. Želeli smo i mi nekako da doprinesemo u ovoj borbi celog društva protiv pandemije.

Foto: Sindikat kontrole letenja

Zato smo kontaktirali načelnike naših zdravstvenih ustanova i pitali ih čime bi mogli da im pomognemo - objasnio je predsednik Sindikata.

Nikolić kaže da će se i ubuduće truditi da na svaki mogući način pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

Foto: Sindikat kontrole letenja

- Mi ćemo učiniti ono što možemo, a želja nam je da i druga preduzeća pokrenu humanitarne akcije kako bi kao društvo što lakše prebrodili sadašnji trenutak - dodao je Nikolić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading